Endüstriyel Mutfak Ekipmanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Faktör
Doğru Endüstriyel/Ticari (Commercial) Mutfak Ekipmanını Seçerken Dikkate Alınması Gereken 5 Temel Faktör
Seçtiğiniz restoran malzemelerinin türü işinizi yapabilir veya bozabilir. İş akışınızı, hizmet kalitenizi ve güvenlik uyumluluğunuzu etkileyebilir. Endüstriyel mutfak ekipmanı listenizi yapmadan önce akılda tutulması gereken beş önemli faktör var./Bu faktörleri sizin için derledik.?
- Enerji Verimliliği
Ticari mutfak aletlerinin çoğu yüksek düzeyde enerji yoğundur. Restoran ekipmanları tipik olarak ortalama bir ticari binadan/ticari yapıdan iki kat, ev tipi modellerden ise altı kat daha fazla enerji kullanır. Enerji verimli ticari mutfak ekipmanı seçmek yalnızca karbon ayak izinizi azaltmanıza yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda size önemli ölçüde finansal tasarruf sağlar. ABD Enerji Bakanlığı restoran sahiplerinin enerji yıldızı derecesine sahip cihazları tercih ederek elektrik faturalarının %25'ine kadar tasarruf edebileceklerini tahmin ediyor.
- Kalite
Ticari mutfaklar her zaman meşguldür ve bazıları saatlerce çalışır. Günlük kullanımın zorluklarını kaldırabilecek restoran malzemeleri bulmanız gerekebilir. Yeni cihaz tercih ederken marka ve model tipini kontrol edin. İster yeni ister yenilenmiş olsun cihazlar orijinal ticari sınıf malzemelerden yapılmalıdır bu da daha uzun hizmet ömrü sağlayacaktır. Ticari mutfak ekipmanını herhangi bir fiziksel veya işlevsel kusur açısından kontrol ettiğinizden emin olun.( Bu uzun vadede size zamandan ve masraflardan tasarruf sağlar.)
- Ölçü/Boyut
Ticari mutfağınızın tasarımı iş akışı verimliliğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Alanınızın belirlenen boyutları içinde mükemmel bir şekilde uyum sağlayacak restoran malzemeleri bulmanız gerekebilir. Ticari fırınınızın kat planınıza uymayabileceğini öğrenmek sinir bozucu olabilir. Restoran malzemeleri mağazasına gitmeden önce mezura ile ölçüm yaptığınızdan emin olun.
- Kullanım ve Bakım Kolaylığı
Seçtiğiniz ticari mutfak ekipmanını öğrenmesi ve kullanması kolay olmalıdır. Ergonomi, temizlik kolaylığı ve saklama seçeneklerini göz önünde bulundurmalısınız. Teknolojik özellikler kullanıcı dostu olmalı ve ekipmanın çalıştırılmasını/kullanılmasını kolaylaştırmalıdır. Ayrıca yiyecek hazırlama alanınızdaki hijyen standartlarını korumak, ekipmanı temizlemek için gerekli prosedürleri de dikkate almanız gerekebilir. Ekipmanın gıda güvenliği standartlarını karşıladığını belirtmek için NSF sembolünü kontrol edin. Farklı cihazların garantileri bakım ve onarım maliyetlerini düşürmede önemlidir.
- Maliyetler
Ticari mutfak ekipmanları başlangıç sermayenizin büyük bir bölümünü oluşturabilir. En önemli restoran malzemelerini ayırmanız ve önce bunları tedarik etmeniz gerekebilir. Ancak uzun vadede maliyetli olabileceğinden kaliteden ödün vermemelisiniz. Restoranınız için yemek kalitenizi ve temizliğinizi korumanıza yardımcı olabilecek yüksek kaliteli mutfak gereçleri seçmekten çekinmeyin. Restoranınız için ticari mutfak ekipmanı seçmek telaşlı bir süreç olabilir. Doğru malzemeleri seçmek için zaman ayırın ve parmaklarınızı yakacak hatalardan kaçının. Warmer Mutfak sizi gıda endüstrisinde başarıya götürecek cihazları seçmenize yardımcı olabilir.
Eklenebilecek Cümleler
Yapacağınız doğru seçimler sayesinde hem zamandan hem de oluşabilecek gereksiz masraflardan tasarruf edebilirsiniz. Doğru ekipman tercihi sayesinde hem çalışanlar hem de misafirleriniz için güzel bir deneyim olacaktır.
( Bir restoran kurarken veya tadilat yaparken doğru ticari mutfağı nasıl seçeceğinizi bilmek zor olabilir. Yanlış ekipman seçimi işinize mal olabilir. Yalnızca ihtiyaçlarınıza, alanınıza ve bütçenize uygun ekipman bulmanız yetmez aynı zamanda depolamadan hazırlamaya ve hatta üretime kadar sorunsuz bir iş akışı oluşturmanız gerekir. Mutfağınız en büyük giderlerinizden biri olduğu için önceden dikkatli bir planlama yapmanızda fayda var.)