Restoran Nasıl Açılır?

Büfeler dünya genelinde popüler bir restoran türüdür ve çeşitli şekillerde bulunabilir. Üretmek için ihtiyaç duydukları yiyecek miktarı birçok hedef ve zorluk sunarak onları diğer restoran türlerinden ayırır. Sonuç olarak bir büfe açmak ile geleneksel bir restoran açmak arasında bazı farklılıklar vardır. Aşağıda kendi büfenizi açmak için takip etmeniz gereken adımları inceleyeceğiz.

Büfe Nedir?                                                                                                                   

Büfeler “All You Can Eat” restoranları olarak da bilinir.? Müşterilerin istedikleri kadar yemek almak için sabit bir fiyat ödediği restoran türüdür. Çin veya Hint yemekleri gibi belirli bir alanda uzmanlaşmış çoğu büfenin menüleri için kullandıkları bir teması vardır. Ayrıca bazı büfeler otellere bağlıdır.

Açık Büfe Restoran Nasıl Açılır?

Bir restorana sahip olmanın ayrıntılarını bilmiyorsanız yeni bir restoran açmak zor ve zaman alıcı olabilir. Bu nedenle size süreç boyunca rehberlik etmesi için bir büfe restoran açmayı sekiz basit adıma ayırdık.

  1. Açık Büfe Restoran İş Planı Yazın
  2. Ticari Alan Belirleyin
  3. İzinler ve Lisanslar için Başvurun
  4. Hangi Ekipmana İhtiyacınız Olacağını Belirleyin
  5. Açık Büfe Restoran Düzenine Karar Verin
  6. Personel İşe Alın
  7. Açık Büfe Restoranınızın Reklamını Yapın
  8. Açık Büfe Restoranınızı Açın

 

  1.  Açık Büfe Restoran İş Planı Yazın

Herhangi bir işletme türünü açmanın ilk adımı sağlam bir iş planı oluşturmaktır. Bir iş planı; şirkete genel bakış, hangi yiyecekleri sunacağınız, konumunuz, pazar analizi ve finansal projeksiyonlar gibi potansiyel işinizle ilgili önemli bilgileri listeler. İş planınız size sadece büfenizi açmanız için rehberlik etmekle kalmaz aynı zamanda potansiyel yatırımcılardan ilgi görmenize veya bir bankadan kredi almanıza yardımcı olabilir.

       2.Ticari Alan Belirleyin

Restoranınızın çerçevesini oluşturduğunuzda ve yatırımcılarınız olduğunda kiralamak için bir yer aramaya başlayabilirsiniz. Bazı yeni restoran sahiplerine ticari bir alan satın almak cazip gelse de kiralamayı da düşünebilirsiniz çünkü işinizi büyütmeye ihtiyaç duymanız veya işletmeniz çalışmaya başladığında herhangi bir sorun yaşamanız durumunda kiralama daha fazla esneklik sağlar. Büfeniz için kiralık bir mülk ararken seçtiğiniz bölgedeki demografi ile hedef demografinizin eşleşip eşleşmediğini düşünmelisiniz. Ayrıca popüler bir mahalledeyseniz yaya trafiğini ve park yerini de hesaba katmalısınız.

  1.   İzinler ve Lisanslar için Başvurun

Yeni büfe restoranların faaliyete başlamadan önce alması gereken çeşitli izinler ve lisanslar vardır.? Bu formların bazıları çok tekniktir ve takibi zor olabilir bu nedenle restoran izinleri ve lisansları için başvururken bir hukuk müşavirinden yardım almak her şeyi doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olmak için önemlidir.

  1.   İhtiyacınız Olan Ekipmanı Belirleyin

Mutfağınızda ihtiyaç duyacağınız birçok ekipman ne tür bir büfe açacağınıza ve ne tür tarifler yapacağınıza bağlıdır. Yine de her büfenin ihtiyaç duyduğu belirli birkaç ekipman var. Büfenizin mutfağını ve yemek alanını verimli bir şekilde kullanmak için ihtiyaç duyacağınız ekipman türlerinin kapsamlı bir listesini inceleyebilirsiniz.

  1. Açık Büfe Restoran Düzenine Karar Verin

Mutfağınızın düzenine karar verdikten ve ağır ekipmanları sipariş ettikten sonra front of house? bölümüne odaklanabilir, yemek alanını ve asıl büfe hattınızı tasarlayabilirsiniz. Yemek alanınız için tasarım ve yerleşim planı seçerken uygulayacağınız renk düzenini, mekanı nasıl aydınlatacağınızı ve ne tür mobilyalar kullanacağınızı göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca kaç tane benmariye? ihtiyacınız olduğuna karar verdikten sonra onları nasıl yapılandıracağınıza ve büfenizdeki yemekleri nasıl düzenleyeceğinize karar vermelisiniz.

  1.    Personel İşe Alın

İşin ehli bir personel işe almak işinizin başarılı olmasını sağlamanın önemli bir parçasıdır. Aklınızda biri yoksa işe almanız gereken ilk kişi yönetici şeftir/aşçı başıdır. Yönetici şef (executive chef) mutfak personelini (cook staff) yönetir ve büfede kullanmak tarifler oluşturur bu nedenle onları sürecin başında getirmelisiniz. Yönetici şefinizi bulduktan sonra genel müdür, yardımcı aşçılar ve diğer restoran personelini işe alabilirsiniz.

  1. Açık Büfe Restoranınızın Reklamını Yapın

Büfeniz açılmaya neredeyse hazır olduğunda ve personeliniz eğitimi tamamladığında işletmenizin reklamını yapmanız ve bölgenizdeki insanları büyük açılışınız için heyecanlandırmanız gerekir. Televizyonda reklam göstermeden veya gazetede reklam alanı satın almadan işletmenizin reklamını yapmanın birçok yolu vardır. Sosyal medyada reklam yapabilir veya ilan bastırabilirsiniz. İşletmeniz açılmadan önce Facebook, Twitter ve Instagram gibi büyük sosyal medya pazarlama sitelerinde hesap oluşturmalısınız. Sosyal medyayı kullanmak işletmeniz açılmadan önce yeni büfe restoranınız ve açılışınız hakkında bilgi vermenizi açıldıktan sonra ise müşterilerle çevrimiçi etkileşim kurmanızı sağlar. Bölgenizdeki insanları bilgilendirmek için Facebook’ta yerel gruplarda paylaşımda bulunabilir veya potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için Instagram’da yiyecek öğelerinizin resimlerini paylaşabilirsiniz.

  1. Büfe Restoranınızı Açın

Büfe restoran açmanın son adımı büfeyi halka açmaktır. İşletmenizi açmanın iki ana yolu vardır: ön açılış(test açılışı) veya büyük açılış. Ön açılış işletmenizin test çalışmasıdır. Restoranınızı bir gece veya akşam yemeği servisi için halka açmayı içerir. Bu, personelinize deneyim kazandırır ayrıca olası sorunları veya zayıf yönleri bulmanızı ve müşterilerden geri bildirim almanızı sağlar. Ön açılışınızdan sonra servisinizde, menünüzde veya ortam üzerinde ayarlamalar yapabilirsiniz. Ek olarak ön açılışınız iyi geçerse büyük açılışınız için müşteriler arasında heyecan oluşturabilirsiniz. Servis veya menünüzle ilgili tüm sorunları giderdikten sonra açık büfe restoranınız misafir ağırlamaya hazırdır. Büyük bir açılış aynı zamanda harika bir pazarlama fırsatıdır bu nedenle sosyal medya hesaplarınızda açılışınızın reklamını yapabilir veya yerel gazetecilere ve yemek blog yazarlarına ulaşabilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir