Doğru Restoran Mutfak Ekipmanını Satın Almak – 2022’de Dikkate Alınması Gereken Önemli Faktörler

Restoran mutfak ekipmanları restoranın düzgün işleyişinde kritik bir rol oynar. Müşterilerinize sunduğunuz yemek ve hizmetin kalitesini etkiler. Doğru mutfak ekipmanı personelinizin yiyecekleri hızlı bir şekilde hazırlamasını sağlar bu da servis sürenizi etkiler. Endüstriyel mutfak ekipmanları ayrıca restoran çalışanlarınızın ve müşterilerinizin güvenliğini de etkiler ve düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekir. Bu makalede restoran mutfağınız için ekipman satın alırken göz önünde bulundurulması gereken temel faktörleri inceleyeceğiz.

Restoran Mutfak Ekipmanı Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Endüstriyel bir mutfak için restoran mutfak ekipmanlarına yatırım yapmadan önce herhangi bir restoran sahibi veya şefinin dikkate alması gereken noktalara bakalım.

  1. Kalite

Restoran mutfak ekipmanları satın almadan önce kaliteyi her zaman bizzat kontrol etmeniz önerilir. Bu ekipmanın tüm parçalarının doğru çalışıp çalışmadığına dair güvence sağlayacaktır. Bir mal sahibi olarak mümkün olan her yerde maliyetleri düşürmek isteyebilirsiniz. ?

  1. Alan Değerlendirmesi

Restoranınızın endüstriyel mutfak ekipmanlarını satın almayı planlarken öncelikle ne kadar yer kaplayacağını düşünmelisiniz. Aksi takdirde mutfağınız çok dağınık hale gelebilir ve personel hareketini engelleyebilir bu da mutfak personelinin tam verimle çalışmasına izin vermez. (Böylece istenmeyen kazalar oluşabilir ) Restoran alanınızın yaklaşık %60’ı yemek alanı tarafından kaplanır bu da mutfak bölümünün kalan alanın %40’ından biraz daha azıyla kaldığı anlamına gelir. Alanınız azsa çok amaçlı ekipman satın almayı düşünebilirsiniz.

  1. Fiyatlandırma

Yeni bir restoran mutfak ekipmanı satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri fiyattır. İlk olarak makinenin ne sıklıkta kullanıldığını anlamanız gerekir. Ekipman çok sık kullanılmıyorsa ikinci el seçeneğini düşünebilirsiniz böylece başka bir yere yatırım yapabileceğiniz bir miktar para biriktirebilirsiniz. Kullanım ve öncelik sırasına göre bir restoran mutfak ekipman listesi yapmanızı öneririz. Hangi restoran mutfak ekipmanına ihtiyacınız olduğunu hangileri olmadan yapabileceğinizi görün ( ve harcama yapabileceğiniz miktarı görün.) Böylece ihtiyacınız olmayan ürünleri almayarak tasarruf edebilirsiniz? Ayrıca çok amaçlı ekipmana yatırım yaparak nelerden kaçınılabileceğini kontrol edin. Bu sayede bütçenizi aşmadan mutfak ekipman giderlerinizi yönetebileceksiniz.

  1. Ekipman Kullanımı ve Temizlik Kolaylığı

Seçtiğiniz restoran mutfak ekipmanının kullanım ve bakımı zor olmamalı. Restoranınız için istediğiniz ekipmanların kullanımı rahat, temiz ve bakımlı olmalıdır. Aynı zamanda paslanmaz çelik gibi alaşımlardan yapılmış olması gerekir böylece bakteri saklanan bir merkez haline gelmez.

  1. Doğru Tedarikçiyi Seçmek

En iyi restoran ticari mutfak ekipmanı tedarikçileri yeni ekipmanınızı sahada kurmanıza yardımcı olanlardır. Ayrıca onarım hizmetleri sağlamaktan ve gerekli bakımdan sorumlu olmalıdırlar. Böyle bir tesis restoranınızın sorunsuz çalışmasını ve dolayısıyla müşterilerinizin memnuniyetini sağlayacaktır. Piyasada hem sıfır hem de kullanılmış restoran mutfak ekipmanları satan birçok farklı marka bulunmaktadır. Yatırım yapmadan önce her tedarikçi hakkında detaylı araştırma yapılmalıdır.

  1. Restoran Mutfak Planlayıcısı İle Çalışmak

İlk kez restoran mutfak ekipmanı satın alıyorsanız profesyonel bir restoran mutfak planlayıcısı tutmayı düşünmelisiniz çünkü deneyimsizlik nedeniyle kullanmayacağınız bir ekipmanı satın alma ihtimaliniz olabilir. Bu aşamada para harcamak uzun vadede para biriktirmenize yardımcı olacaktır.

  1. Kiralama Seçeneğinin Değerlendirilmesi

Restoran işletmenize tek seferde yatırım yapmak için gerekli miktarda paranız yoksa restoran  ürünleri için seçim yaparken göz önünde bulundurabileceğiniz başka bir seçenek de kiralamadır. Buz makineleri gibi kısa zaman aralığında (sezonluk) kullanılan ekipmanlar aylık kiralamaya uygundur. Ayrıca satıcılar/bayiler kahve makinesi ve soğutucu gibi kiralık ekipman da sunar. Restoran mutfak gereçleri piyasada ikinci el olarak kolayca bulunmaktadır.

 

Özetle

*Endüstriyel mutfak ekipmanı çok önemli bir yatırımdır. Tasarım ve finansal açıdan dikkatli bir şekilde planlamanız gerekir.

*Anahtar unsurlar; iş akışı, alan ve ihtiyaçlarınıza göre doğru ekipmanı seçmektir.

*Farklı mutfak boyutlarına uyacak farklı işlevlere sahip farklı boyutlarda? ekipmanlar vardır ancak size ömür boyu iyi bir değer sağlayan endüstriyel modellere yatırım yaptığınızdan emin olun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir