Doğru Endüstriyel Mutfak Ekipmanını Seçerken Dikkate Alınması Gereken 5 Temel Faktör

 

Bir restoran kurarken veya tadilat yaparken doğru endüstriyel mutfağı nasıl seçeceğinizi bilmek zor olabilir. Yanlış ekipman seçimi işinize mal olabilir. Seçtiğiniz restoran malzemelerinin türü iş akışınızı, hizmet kalitenizi ve güvenlik uyumluluğunuzu etkiler. Yalnızca ihtiyaçlarınıza, alanınıza ve bütçenize uygun ekipman bulmanız yetmez aynı zamanda depolamadan hazırlamaya ve hatta üretime kadar sorunsuz bir iş akışı oluşturmanız gerekir. Mutfağınız en büyük giderlerinizden biri olduğu için önceden dikkatli bir planlama yapmanızda fayda var. Endüstriyel mutfak ekipmanı listenizi yapmadan önce akılda tutulması gereken beş önemli faktör var. Bu faktörleri sizin için derledik.

  1. Enerji Verimliliği

Endüstriyel mutfak aletlerinin çoğu yüksek düzeyde enerji yoğundur. Restoran ekipmanları tipik olarak ortalama bir ticari binadan/ticari yapıdan iki kat, ev tipi modellerden ise altı kat daha fazla enerji kullanır. Enerji verimli ticari mutfak ekipmanı seçmek yalnızca karbon ayak izinizi azaltmanıza yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda size önemli ölçüde finansal tasarruf sağlar. Restoran sahiplerinin enerji yıldızı derecesine sahip cihazları tercih ederek elektrik faturalarının %25’ine kadar tasarruf edebilecekleri tahmin ediliyor.

  1. Kalite

Endüstriyel mutfaklar her zaman meşguldür ve bazıları saatlerce çalışır. Günlük kullanımın zorluklarını kaldırabilecek restoran malzemeleri bulmanız gerekebilir. Yeni cihaz tercih ederken marka ve model tipini kontrol edin. İster yeni ister yenilenmiş olsun cihazlar orijinal ticari sınıf malzemelerden yapılmalıdır bu da daha uzun hizmet ömrü sağlayacaktır. Endüstriyel mutfak ekipmanını herhangi bir fiziksel veya işlevsel kusur açısından kontrol ettiğinizden emin olun.( Bu uzun vadede size zamandan ve masraflardan tasarruf sağlar.)

  1. Ölçü/Boyut

Endüstriyel mutfağınızın tasarımı iş akışı verimliliğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Alanınızın belirlenen boyutları içinde mükemmel bir şekilde uyum sağlayacak restoran malzemeleri bulmanız gerekebilir. Ticari fırınınızın kat planınıza uymayabileceğini öğrenmek sinir bozucu bir durumdur.? Restoran malzemeleri mağazasına gitmeden önce mezura ile ölçüm yaptığınızdan emin olun.

  1. Kullanım ve Bakım Kolaylığı

Seçtiğiniz endüstriyel mutfak ekipmanını öğrenmesi ve kullanması kolay olmalıdır. Ergonomi, temizlik kolaylığı ve saklama seçeneklerini göz önünde bulundurmalısınız. Teknolojik özellikler kullanıcı dostu olmalı ve ekipmanın çalıştırılmasını/kullanılmasını kolaylaştırmalıdır. Ayrıca yiyecek hazırlama alanınızdaki hijyen standartlarını korumak, ekipmanı temizlemek için gerekli prosedürleri de dikkate almanız gerekebilir. Ekipmanın gıda güvenliği standartlarını karşıladığını belirtmek için NSF sembolünü kontrol edin. Farklı cihazların garantileri bakım ve onarım maliyetlerini düşürmede önemlidir.

  1. Maliyetler

Endüstriyel mutfak ekipmanları başlangıç ​​sermayenizin büyük bir bölümünü oluşturabilir. En önemli restoran malzemelerini ayırmanız ve önce bunları tedarik etmeniz gerekebilir. Ancak uzun vadede maliyetli olabileceğinden kaliteden ödün vermemelisiniz. Restoranınız için yemek kalitenizi ve temizliğinizi korumanıza yardımcı olabilecek yüksek kaliteli mutfak gereçleri seçmekten çekinmeyin. Restoranınız için endüstriyel mutfak ekipmanı seçmek telaşlı bir süreç olabilir. Doğru malzemeleri seçmek için zaman ayırın ve parmaklarınızı yakacak hatalardan kaçının. Warmer Mutfak sizi gıda endüstrisinde başarıya götürecek cihazları seçmenize yardımcı olabilir.?

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir